synoronews

Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-4

Χωρίς απώλειες και με τον Χόρχε Μπερνίτες να κερδίζει τις εντυπώσεις πηγαίνει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ. Οι "ερυ...

Χωρίς απώλειες και με τον Χόρχε Μπερνίτες να κερδίζει τις εντυπώσεις πηγαίνει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" έβγαλαν αντίδραση μετά τη συντριβή στη Μαδρίτη και νίκησαν 4-0 την Κέρκυρα στο νησί των "Φαιάκων", κατακτώντας το δεύτερο διπλό τους στο πρωτάθλημα.

Χωρίς απώλειες και με τον Χόρχε Μπερνίτες να κερδίζει τις εντυπώσεις πηγαίνει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" έβγαλαν αντίδραση μετά τη συντριβή στη Μαδρίτη και νίκησαν 4-0 την Κέρκυρα στο νησί των "Φαιάκων", κατακτώντας το δεύτερο διπλό τους στο πρωτάθλημα.

Η εικόνα του αγώνα

Το ΠΑΙΧΝΊΔΙ αυτό ήταν η ευκαιρία συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών όπως ο Μπενίτες, ο Ντοσεβί, ο Μπουχαλάκης και ο Αυλωνίτης αφενός να κερδίσουν σε αυτοπεποίθηση αφετέρου να "αναγκάσουν" τον Μίτσελ να τους υπολογίζει στο ροτέισον. Ο Ισπανός κάθε άλλο παρά έχασε χρίζοντάς τους βασικούς, αφού με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι περισσότεροι είχαν ενεργή συμμετοχή στο 1-0 του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Παραγουανός ιδίως ήταν πάντα σε ετοιμότητα να υποδεχθεί την μπάλα για να δημιουργήσει είτε να εκτελέσει, φτιάχνοντας μάλιστα με εξαιρετική κίνηση το γκολ του 19' για τον Φουστέρ που απλώς έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία. Από την άλλη ο νεαρός Έλληνας χαφ συνέθεσε ένα εξαιρετικό τρίγωνο με Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι, ενώ ο φέρελπις στόπερ έβγαινε συνεχώς πρώτος στην μπάλα, προλαβαίνοντας καταστάσεις προτού προκύψει κίνδυνος.

Εκείνος που "πνίγηκε" ξανά από το άγχος να δείξει και ν' αποδείξει πράγματα ήταν ο Τογκολέζος. Πρωτοβουλίες πήρε, αλλά ξέχωρα από μία και μόνο ενέργεια σε 45 λεπτά, αποτέλεσε εύκολη λεία για τον κατά συνθήκη αριστερό μπακ Κρητικό. Αντικαταστάθηκε μάλιστα με τον σαφώς πιο δημιουργικό Φορτούνη με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Το 1-0 των πρώτων 45 λεπτών έμοιαζε εύθραυστο, δεν ήταν όμως. Απέναντι σε μια ελλιπή και σχεδόν πανικοβλημένη Κέρκυρα που αδυνατούσε να βγάλει την μπάλα από την περιοχή της, οι καλές στιγμές διαδέχονταν η μία την άλλη, με τον Σετκούς να σώζει όσα μπορούσε. Έως τη στιγμή τουλάχιστον που ο Δημητρόπουλος υπέδειξε πέναλτι (σε φάση που δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι μεμπτό) και ο Ντομίνγκες στο 50' έστειλε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων στην απέναντι γωνία.

Το τρίτο γκολ από τον Ελαμπντελαουί στο 58' ήρθε να σφραγίσει την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού, ο οποίος στο τελευταίο μισάωρο έκανε συντήρηση ενόψει Τετάρτης κερδίζοντας ακόμη έναν παίκτη, τον Σιόβα, που μπήκε στο ματς αντί του Μποτία. Αφού όλα είχαν κριθεί η Κέρκυρα απείλησε με Ομπράντοβιτς (68') και Σάντσεθ (75'), μόνο που παρότι κρύος ο Ρομπέρτο επενέβη κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Αντίθετα ο Ντομίνγκες, με το δεύτερο γκολ του, ανάγκασε τον Σετκούς να μαζέψει ξανά την μπάλα από τα δίχτυα του στο 84'. Κάτι που γλίτωσε στο τετ α τετ του 93'.



MVP

Ο Παραγουανός φορ δεν σκόραρε, αλλά έκανε όλα όσα δεν έχει κάνει ο Κώστας Μήτρογλου έως τώρα. Έπαιρνε μπάλα, απασχολούσε αντιπάλους, ήταν κινητικός, ομαδικός, έφτιαχνε και απειλούσε. Είναι πλέον εν δυνάμει υποψήφιος για το ντέρμπι της Τετάρτης.

Αδύναμος κρίκος
Ο Φρανθίσκο Χαβίτο, ο πρώτος σκόρερ της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα και ιδανικός να παίζει στην κόντρα κολύμπησε σε ρηχά νερά. Εκτός πνεύματος αγώνα, δεν έφτιαξε ούτε μία προσωπική φάση της προκοπής. Αντικαταστάθηκε αργά.

Σχόλιο

Σ' ένα 10ήμερο γεμάτο παιχνίδια η ενέργεια είναι απαραίτητο στοιχείο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μ' ένα γεμάτο φάσεις πρώτο ημίχρονο και τρία γκολ στο δεύτερο πέρασε με διπλό από την Κέρκυρα χωρίς να κοπιάσει. Το ροτέισον του Μίτσελ έπιασε τόπο, οι "Φαίακες" δεν αντιστάθηκαν και στο ντέρμπι οι πρωταθλητές θα παραταχθούν έχοντας ήδη αφήσει πίσω την Ατλέτικο. Σαφώς πιο σημαντικό για τους νησιώτες το ματς που ακολουθεί με τον Πανιώνιο.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα: Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Κρητικός, Καρδόσο (67' Ομπράντοβιτς), Ανδρεόπουλος, Ρόχας, Κόντος, Χαβίτο (74' Σάντσεθ), Μαρκόβσκι (68' Γεωργακόπουλος)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (64' Σιόβας), Αυλωνίτης, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Κασάμι (46' Ντομίνγκες), Φουστέρ, Ντοσεβί (46' Φορτούνης), Μπενίτες

Πηγή : contra.gr

Related

Αθλητικά 3606660622867466124

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -