synoronews

Θεοδωράκης: Eίστε κυβέρνηση σαν το νερό του Καματερού

Για ασύστολα ψέματα με τα οποία έχει «φλομώσει» τον «εξαγριωμένο» ελληνικό λαό, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, καταλ...


Για ασύστολα ψέματα με τα οποία έχει «φλομώσει» τον «εξαγριωμένο» ελληνικό λαό, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, καταλογίζοντάς του παράλληλα «παροιμιώδη ανικανότητα» σε όλους τους τομείς, «γι αυτό και κλείνει μέχρι και τον Εθνικό Κήπο».

«Σας ενδιαφέρουν μόνο τα κενά συνθήματα. Η τροφή του λαϊκισμού. Πλασαριστήκατε σαν το νερό του Καματερού, όπως εύστοχα είπε ο Διονύσης Χαριτόπουλος», ανέφερε αρχικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, για να συνεχίσει: «Βλέπεις υπουργούς και αναρωτιέσαι. Από πού ήρθαν και γιατί… Ότι η "Πρώτη φορά Αριστερά" ούτε ριζοσπαστική ούτε μεταρρυθμιστική είναι. Είναι ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού- κομματοκρατίας κρατισμού και εθνικισμού. Μια συντηρητική διακυβέρνηση. Αγκαλιάζετε όλα αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα γι’ αυτό χρεοκοπείτε κι εσείς τόσο γρήγορα».

«Εσείς που νυχθημερόν καταγγέλλατε το αστυνομικό κράτος κλείνετε τον Εθνικό Κήπο. Άντε και στις παιδικές χαρές. Και εκεί συγκεντρώνονται πολίτες. Και ψηφίζετε ένα νομοσχέδιο που σας κάνει να ντρέπεστε και μέτρα που εσείς καταγγέλλατε», συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.

Αφού υποστήριξε δε πως η κυβέρνηση είναι ένα όχημα που κατρακυλά στο παρελθόν, αφού «μετέρχεται τα ίδια κόλπα και κάνει τα ίδια λάθη», ενώ ο νόμος είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός «μόνο που ο επόμενος θα είναι η κατάρρευση», υπογράμμισε πως με το νέο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, ο Έλληνας της δουλειάς, ο μισθοσυντήρητος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας θα μοιράζεται με το κράτος τα εισοδήματά του κι αυτά τα χρήματα θα κατατρώει ένα υπερδιογκωμένο, αναποτελεσματικό αλλά και καταπιεστικό για τους πολίτες κράτος. Πληρώνει ο σημερινός εργαζόμενος για να καλύψει τις τρύπες ενός θνησιγενούς συστήματός χωρίς να γνωρίζει τι σύνταξη θα λάβει - και αν θα λάβει - ύστερα από 35 χρόνια, εκτίμησε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού ότι μειώνονται οι εισφορές για το 90% των ασφαλισμένων, αλλά και ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις, διερωτήθηκε: πώς τότε προκύπτει η εξοικονόμηση των 1,8 δις, «παίρνετε 1,8 δις από 300.000 ανθρώπους, που είναι το 10% των ασφαλισμένων;».

Ο κ. Θεοδωράκης, είπε επίσης πως πρόκειται για ένα ασφαλιστικό που δεν διασφαλίζει τις επόμενες γενιές, που αγνοεί επιδεικτικά τα Επαγγελματικά Ταμεία, αγνοεί την ιδιωτική ασφάλιση και άρα αγνοεί την πραγματικότητα της Ευρώπης, επιβαρύνει την εργασία και την επιχειρηματικότητα και ενισχύει τη φυγή ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Όπως σημείωσε, από το 2017 έως 2020, η επιβάρυνση σε εισφορές και φόρους για τον ελεύθερο επαγγελματία και τον αυτοαπασχολούμενο θα είναι από 33% έως 56% του εισοδήματος του κι από το 2021 «η εξόντωση ολοκληρώνεται»: 46% έως 56% επί του καθαρού εισοδήματος και 65% αν κάποιος καταφέρει να έχει εισοδήματα πάνω από 70.000 ευρώ.

«Στέλνετε έναν λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα ενώ ξέρετε ότι δεν αντέχει να τον πληρώσει. Δεν είναι μόνο ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν» είναι κυρίως ότι η Οικονομία δεν βγαίνει με τέτοια νούμερα», είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού και κατέληξε με την εκτίμηση πως η κυβέρνηση αυτή θα αποτύχει επειδή υπονομεύει την παραγωγή και την δημιουργία ενώ οι θυσίες των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων θα αποβούν μάταιες.

Αναλυτικά η ομιλία του Θεοδωράκη:

«Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος γιατί λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δε θα ψηφίσετε. Με το νομοσχέδιό σας αποδεικνύετε ξανά ότι η “πρώτη φορά Αριστερά” ούτε ριζοσπαστική, ούτε μεταρρυθμιστική είναι. Είναι ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού – κομματοκρατίας - κρατισμού και εθνικισμού. Μια συντηρητική διακυβέρνηση. Αγκαλιάζετε όλα αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα, γι’ αυτό χρεοκοπείτε κι εσείς τόσο γρήγορα».

Aναφερόμενος στο ασφαλιστικό που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση προς ψήφιση, το οποίο είπε ότι κάνει τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ντρέπονται, τόνισε ότι αυτό επιβαρύνει την εργασία και την επιχειρηματικότητα και ενισχύει τη φυγή ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό: «Ο Έλληνας της δουλειάς, ο μισθοσυντήρητος, ο αγρότης, ο επιχειρηματίας θα μοιράζεται με το κράτος τα εισοδήματά του. Στέλνετε έναν λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα, ενώ ξέρετε ότι δεν αντέχει να τον πληρώσει. Δεν είναι μόνο ότι τα νούμερα δε βγαίνουν είναι κυρίως ότι η οικονομία δε βγαίνει. Θα αποτύχετε επειδή υπονομεύετε την παραγωγή και την δημιουργία, ενώ οι επιχειρηματικές ιδέες των Ελλήνων θα υλοποιηθούν στο εξωτερικό από τους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες που φεύγουν. Οι θυσίες των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων θα αποβούν μάταιες».

Στη συνέχεια τόνισε χαρακτηριστικά: «Εκμαυλίζετε την κοινωνία με την θεωρία της ψόφιας κατσίκας. Αφού δεν μπορείτε να προσφέρετε κατσίκα σε όλους όσους την υποσχεθήκατε, τώρα τους λέτε ότι θα σκοτώσετε την κατσίκα του γείτονα» και προσέθεσε: «Στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό αλλά και στην παιδεία. Μετά το τέλος των πρότυπων σχολείων σημάνατε το τέλος των πετυχημένων ολοήμερων σχολείων, με την απίστευτη δικαιολογία ότι είναι άνισο μερικά μόνο σχολεία να έχουν ενισχυτική διδασκαλία. Ας την καταργήσουμε λοιπόν παντού! Όλα προς τα κάτω, όπως διδάσκει και ο σύντροφος Μαδούρο, το πρότυπο των μισών υπουργών σας».

Παράλληλα, ανέδειξε ως μόνη βιώσιμη λύση την πρόταση του Ποταμιού, που περιλαμβάνει τρεις πυλώνες με τη χορήγηση μιας ενιαίας σύνταξης από το το κράτος σε όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους, η οποία θα αυξάνεται ανάλογα τις ατομικές κρατήσεις του κάθε εργαζόμενου στο επαγγελματικό του ταμείο, αλλά θα καθιερώνει ταυτοχρόνως και τη συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση, τονίζοντας ότι: «Με την πρόταση του Ποταμιού έχουμε άμεση σύνδεση των εισφορών με την κύρια σύνταξη, γεγονός που διασφαλίζει τις επερχόμενες γενιές από τις αυθαιρεσίες των προηγούμενων γενιών».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να ελέγξει τα ΜΜΕ ανέφερε: «Τι αξία έχουν οι διαφημίσεις τραπεζών στην εποχή των κάπιταλ κοντρόλ; Οι πολίτες μπορούσαν να τραβήξουν μόνο εξήντα ευρώ και η Αυγή διαφήμιζε τράπεζες! Κοιτάς τα νούμερα που δημοσιοποίησαν οι τράπεζες και τα ευρήματα κραυγάζουν. Ο Ριζοσπάστης που έχει σταθερά διπλάσια κυκλοφορία από την Αυγή παίρνει συνολικά 60.000 ευρώ ενώ η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος παίρνει 500.000 ευρώ».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει τις δαπάνες όχι μόνο των τραπεζών αλλά και των ΔΕΚΟ αναφέροντας: «Βλέπουμε τις διαφημίσεις των ΔΕΚΟ στα κομματικά σας Μέσα αλλά δε μας λέτε πόσα χρήματα εισπράξατε; Γιατί; Μάθαμε ότι το Μαξίμου σταμάτησε τον κ. Δραγασάκη, που είχε ζητήσει να δημοσιοποιηθούν μαζί με τα στοιχεία των τραπεζών και τα στοιχεία των ΔΕΚΟ και του δημοσίου. Το Ποτάμι ζητάει να δημοσιοποιούνται σε μόνιμη βάση οι χορηγίες των ΔΕΚΟ προς τα ΜΜΕ».



Πηγή : newsbomb.gr

Related

blog 1388457044797444911

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -