synoronews

H Φλούδα Mπανάνας και οι Xρήσεις της!

surreal by Vladimir Kush Η φλούδα μπανάνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά για τη θεραπεία ασθενειών. Εξαλείφει αποτ...

surreal by Vladimir Kush
Η φλούδα μπανάνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά για τη θεραπεία ασθενειών. Εξαλείφει αποτελεσματικά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Αν γνωρίζαμε όλες τις ιδιότητες που διαθέτουν οι φλούδες των φρούτων και των λαχανικών που καταναλώνουμε δεν θα τις πετούσαμε ποτέ!

Μερικές είναι βρώσιμες, ενώ άλλες πρέπει απλά να τις πετάμε. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε μερικές από τις καταπληκτικές χρήσεις που διαθέτει η φλούδα της μπανάνας. Μετά από αυτό δεν θα τις ξαναπετάξετε ποτέ.

Η διατροφική αξία της φλούδας μπανάνας
Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη φρούτων στον κόσμο. Μπορείτε να τις καταναλώσετε με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους και επιπλέον τα παιδιά τις λατρεύουν.

Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι ότι η φλούδα είναι το ίδιο θρεπτική όσο και το εσωτερικό της και προσφέρει άφθονο σίδηρο, κάλιο, βιταμίνες Β, βιταμίνες C και Κ. Και αν αυτά δεν σας αρκούν περιέχει επίσης καλή ποσότητα μαγνησίου, φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και χαλκού.

Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπαθήστε να επιλέγετε μόνο βιολογικά φρούτα ώστε να μην εκθέτετε το σώμα σας σε βλαβερές ουσίες όπως σε φυτοφάρμακα και λιπάσματα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς τους.

Φλούδα μπανάνας: ιδιότητες και χρήσεις
Επομένως, όλο αυτό το διάστημα χάνατε τα οφέλη που μπορούσαν να σας προσφέρουν οι φλούδες της μπανάνας. Αλλά τώρα που γνωρίζετε τις πολλαπλές τους ιδιότητες πιστεύουμε ότι θα το σκεφτείτε καλά πριν τις πετάξετε στα σκουπίδια.

Βελτιώνει την υγεία του εντερικού συστήματος
Αν πάσχετε από δυσκοιλιότητα ή αντιμετωπίζετε άλλα εντερικά προβλήματα, η φλούδα μπανάνας θα σας προσφέρει όλες τις φυτικές ίνες που χρειάζεστε. Ναι, μπορείτε να το καταφέρετε αυτό με την απλή κατανάλωσή τους. Οι φλούδες δεν είναι δηλητηριώδεις και δεν θα αρρωστήσετε.

Μπορείτε να ξεκινήσετε δοκιμάζοντας μια μικρή ποσότητα. Θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την πέψη σας και να αποχαιρετήσετε την αργή εντερική διέλευση.

Θεραπεύει τους πονοκεφάλους
Παίρνετε το εσωτερικό της φλούδας και το τοποθετείτε απευθείας πάνω στο προσκέφαλο ή στους κροτάφους σας. Το αφήνετε να δράσει για μερικά λεπτά. Χρησιμοποιείτε λίγη γάζα ή ταινία για να το σταθεροποιήσετε.

Απλά καθίστε αναπαυτικά και αφήστε το να κάνει τη δουλειά του.

Προστατεύει την όρασή σας
Για να επωφεληθείτε από αυτή την ιδιότητα θα πρέπει να τρώτε τη φλούδα. Η υψηλή της περιεκτικότητα σε βήτα καροτίνη (η οποία τους χαρίζει το χαρακτηριστικό τους χρώμα) βελτιώνει την όραση. Η βιταμίνη Α είναι εξαιρετικά καλή για την προστασία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα.

Μειώνει τη χοληστερόλη
Αν η τελευταία εξέταση αίματος έδειξε ότι έχετε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, αρχίστε να τρώτε μπανάνες – και τις φλούδες:

Η φλούδα διαθέτει ιδιότητες που αποβάλλουν το λίπος από τις αρτηρίες. Συνιστάται για όσους έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε κάλιο.

Θεραπεύει τα δερματικά προβλήματα
Μήπως είχατε ποτέ κάποια απαίσια μελανιά μετά από τραυματισμό; Μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες που διαθέτει η φλούδα μπανάνας για τη θεραπεία των μελανιών. Απλώς φέρνετε το εσωτερικό της φλούδας σε επαφή με τη μελανιασμένη περιοχή και το τυλίγετε με έναν επίδεσμο. Αφήστε το να δράσει όλη μέρα.

Αν πάσχετε από ψωρίαση, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε φλούδα μπανάνας για να ανακουφιστείτε από την ξηρότητα και τη φαγούρα που συνδέεται με αυτή την πάθηση. Τρίβετε το εσωτερικό της φλούδας πάνω στην πληγείσα περιοχή δυο φορές την ημέρα.

Η φλούδα μπανάνας είναι επίσης χρήσιμη αν πάσχετε από ακμή. Αν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο και με φλεγμονές από την ακμή, τρίψτε μια φλούδα μπανάνας στην πληγείσα περιοχή και ξεπλυθείτε με ζεστό νερό πριν ξαπλώσετε το βράδυ. Το εφαρμόζετε κάθε βράδυ.

Περιορίζει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και της μυρμηγκιάς
Η φλούδα μπανάνας αποτελεί μια από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε συνεπείς.

Κάθε βράδυ πριν ξαπλώσετε, τρίβετε τα σημεία που σας ενδιαφέρουν με το εσωτερικό της φλούδας μπανάνας και το αφήνετε να στεγνώσει χωρίς να το ξεπλύνετε. Η επιδερμίδα σας θα είναι λεία και απαλή.

Αν έχετε μυρμηγκιά που θέλετε να εξαφανίσετε τότε θα χρειαστείτε τη φλούδα από μια πράσινη ή ελαφρώς κίτρινη μπανάνα. Τα ένζυμα θα καταστρέψουν με ασφάλεια το αντιαισθητικό εξόγκωμα χωρίς να σας πονέσει.

Απλώς τρίβετε απαλά την πληγείσα περιοχή με το εσωτερικό της φλούδας. Επαναλαμβάνετε όσες φορές χρειαστεί.

Βελτιώνει τη διάθεσή σας
Η φλούδα μπανάνας περιέχει καλή ποσότητα τρυπτοφάνης. Αυτό το αμινοξύ προωθεί την παραγωγή σεροτονίνης που είναι επίσης γνωστή και ως «η ορμόνη της ευτυχίας».

Βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης και αν τα επίπεδά της είναι αρκετά χαμηλά τότε μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται συμπτώματα κατάθλιψης και ευερεθιστότητας.

Αν καταναλώνετε δυο φλούδες μπανάνας την ημέρα επί τρεις ημέρες συνεχόμενα θα μπορέσετε να αυξήσετε κατά 16% τα επίπεδα της σεροτονίνης στο σώμα σας.

Λοιπές εφαρμογές και χρήσεις
Εκτός από τις χρήσεις που αναφέραμε παραπάνω, υπάρχουν μερικοί ακόμη τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες αυτής της φλούδας:

  • Καταπραΰνει τη δυσφορία που προκαλούν τα τσιμπήματα εντόμων (όπως κουνούπια και μυρμήγκια).
  • Λευκαίνει τα δόντια σας.
  • Μειώνει την εμφάνιση ουλών.
  • Αφαιρεί τις μαύρες κηλίδες από το δέρμα.
  • Ενδυναμώνει τα οστά σας.
  • Βοηθά το σώμα να απορροφά περισσότερο ασβέστιο.
  • Γυαλίζει τα παπούτσια.
  • Γυαλίζει τα ασημικά σας.
  • Λίπασμα για τα φυτά.
  • Απωθεί παράσιτα όπως τις αφίδες τριανταφυλλιάς.
  • Μειώνει τα εξανθήματα.
  • Προσελκύει τις πεταλούδες.
  • Αφαιρεί τις ακίδες από το δέρμα.
  • Γυαλίζει τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου.
  • Παγίδα για το σκώρο.
Πηγή  

Related

blog 3172388477195201415

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -