synoronews

Τρεις συλλήψεις λόγω κακοδιαχείρισης στην Κένυα

ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Σε σύλληψη τριών κορυφαίων μελών της Ολυμπιακής Επιτροπής της, στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, "...


ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Σε σύλληψη τριών κορυφαίων μελών της Ολυμπιακής Επιτροπής της, στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, "Jomo Kenyatta", προχώρησε η αστυνομία της Κένυας, λόγω της κακοδιαχείρισης που παρ' ολίγον να οδηγήσει σε εκτροχιασμό τη συμμετοχή της χώρας της ανατολικής Αφρικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στη μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων της Κένυας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σκάνδαλα με ντόπινγκ και οργανωτική ανεπάρκεια, έθεσαν σε κίνδυνο την προετοιμασία πριν το ταξίδι της Ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο.

Σύμφωνα με μάρτυρα που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuter, σε αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκαν αμέσως μετά την άφιξή τουςστο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι από το Ρίο, ο αρχηγός της κενυατικής αποστολής Στέφεν αραπ Σουά, ο βοηθός γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κένυα (NOC), Τζέιμς Τσάτσα, μαζί με τον γενικό γραμματέα της Φ.Κ. Πολ.

Κλήση της σε κατάθεση επιβεβαίωσε στο Reuter και η Εκτελεστική Διευθύντρια της Ομοσπονδίας στίβου της Κένυας, Σούζαν Καμάου.

Με 6 χρυσά, 6ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο, η Κένυα ήταν δεύτερη στον πίνακα μεταλλίων του στίβου, πίσω από τις ΗΠΑ, στο Ρίο.

Κι όμως, η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών στίβου της Κένυας ήταν στον... αέρα λίγες ημέρες πριν την Τελετή έναρξης, μετά από 40 περιπτώσεις χρήσης απαγορευμένης ουσίας τα τελευταία 4 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA) έθεσε τον περασμένο Μάιο την Κένυα στη λίστα με τις εθνικές ομοσπονδίες που δεν συμμορφώνονται, όταν το νομοσχέδιο κατά του ντόπινγκ που πέρασε το κοινοβούλιο της χώρας δεν ακολουθούσε τις επιταγές του WADA.

Η κυβέρνηση της Κένυας προχώρησε, όμως εν συνεχεία σε τροποποίηση του νομοσχεδίου, με τον WADA να θέτει την Κένυα εκτός της λίστας με τις μη συμμορφούμενες χώρες, μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονός του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο προπονητής στίβου μεγάλων αποστάσεων της Κένυα, Μάικλ Ρότιτς, αποβλήθηκε από την αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων και εν συνεχεία συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, μετά από αποκάλυψη των "Sunday Times" ότι ζήτησε μετρητά σε αντάλλαγμα πληροφοριών σχετικά με τους επόμενους ελέγχους ντόπινγκ σε δημοσιογράφους που προσποιούνταν πως ήταν εκπρόσωποι αθλητών.

Πρόωρο τέλος είχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και για τον Κενυάτη προπονητή του στίβου, Τζον Ανζρά, ο οποίος αποβλήθηκε από τη διοργάνωση διότι ενήργησε ως αθλητής κι έδωσε δείγμα ούρων στη διάρκεια ελέγχου αντιντόπινγκ, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής της αποστολής της αφρικανικής ομάδας.

Οι κυβερνητικές Αρχές της Κένυας είχαν προειδοποιήσει πως θα λάβουν μέτρα κατά παντός υπευθύνου για κακοδιαχείριση στην προετοιμασία της Ολυμπιακής αποστολής στη χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη (25/8), ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας της ανατολικής Αφρικής, Χασάν Βάριο, συστήθηκε ειδική επιτροπή για να διερευνήσει περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, η οποία θα έχει ανακοινώσει τα ευρήματά της μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή : sentragoal.gr

Related

blog 7118310917143469607

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -