synoronews

«Έκαψε» τον Χιώνη ο Παππούς. Παραδέχθηκε ότι του δίνει έργα γιατί είναι «κολλητός» του

Άφωνοι έμειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι όταν σε συνεδρίαση στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς παραδέχθηκε ότι δίνει...

Άφωνοι έμειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι όταν σε συνεδρίαση στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς παραδέχθηκε ότι δίνει έργα στην εταιρία μελετών Χ. Χιώνη, διότι είναι «κολλητός» του!
Το θέμα ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης αρνήθηκε να ψηφίσει την παραλαβή μελετών, ζητώντας να συμπεριληφθούν στις αναθέσεις έργων και τεχνικά γραφεία του δήμου. Ο πρώην δήμαρχος αντιμετώπισε την ειρωνεία του κ. Παππού, ο οποίος του είπε «όπως βρήκες εσύ τρόπο να συνεργαστείς με τεχνικά γραφεία της περιοχής, να μου τον πεις και μένα».

Κάποιος απο τους παρευρισκόμενους του είπε ότι δίνει έργα στο Χιώνη γιατί είναι κολλητός του και τότε ο δήμαρχος Φυλής, αρπάζει το μικρόφωνο και λέει (δις μάλιστα) ενώπιον όλων: «Ναι, είναι κολλητός μου ο κ. Χιώνης!»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε μια μόνο οικονομική επιτροπή, ο δήμος Φυλής είχε δώσει με απευθείας ανάθεση στην εταιρία μελετών Χ. Χιώνη τέσσερις μελέτες
ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, μεταξύ των οποίων και μελέτη για αντιπλημμυρικό έργο στα Άνω Λιόσια, την οποία είχε αναλάβει να εκπονήσει επι διοίκησης Μπουραΐμη, η περιφέρεια Αττικής. Για τη συγκεκριμένη μελέτη, η περιφέρεια είχε δεσμευτεί να πληρώσει σταθερό χρηματικό ποσό ενώ για το δήμο Φυλής (με τις εκπτώσεις που θα κατέληγε να πάρει το έργο, δε θα υπήρχε κανένα κόστος).

Προς έκπληξη όλων, ωστόσο, και λίγο πριν καταλήξουν οι διαδικασίες, η διοίκηση Παππού ζήτησε από την περιφέρεια την ακύρωση του έργου, ισχυριζόμενη ότι θα την αναλάβουν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Λίγες ημέρες αργότερα, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία κηρύχθηκε ο δήμος λόγω πλημμυρών, έδωσε με απευθείας ανάθεση τη συγκεκριμένη μελέτη στο γραφείο του κ. Χιώνη, αντί του ποσού των 105 χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση της περιφέρειας, η οποία είχε επισημάνει ότι λόγω της σπουδαιότητας του έργου, η μελέτη έπρεπε να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές για να μπορεί να εγκριθεί απο το αρμόδιο κεντρικό συμβούλιο του κράτους..

Επιπλέον, και προς έκπληξη δική μας, το γραφείο Τύπου του δήμου, πριν λίγες ημέρες μας πληροφόρησε ότι η μελέτη κόστισε στο δήμο «το ¼ από ότι είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη διοίκηση(!)».

Πηγή : doxthi.gr

Related

blog 3922229658818429881

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -