synoronews

Aντιμετώπιση Tης Eποχιακής Tριχόπτωσης! [Διατροφή & Προϊόντα]

artist alen kopera   Η τριχόπτωση (εποχιακή τριχόπτωση, αλλά και μόνιμη) απασχολεί καθημερινά άντρες και γυναίκες και οι χαμένες τρίχ...

artist alen kopera 
Η τριχόπτωση (εποχιακή τριχόπτωση, αλλά και μόνιμη) απασχολεί καθημερινά άντρες και γυναίκες και οι χαμένες τρίχες που βλέπουμε στο μαξιλάρι, στο λούσιμο και στο χτένισμα πάντα μας ανησυχούν.

Για τους άντρες, το κεφάλαιο τρίχες παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία τους και οι έρευνες δείχνουν ότι στο κομμάτι της αντρικής περιποίησης, η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης μάλλον κατέχει τη μερίδα του λέοντος.

Οι αιτίες είναι πολλές. Από κληρονομικότητα, ανδρογενής αλωπεκία, ορμονικά, φτωχή διατροφή και κακές συνήθειες, το περιβάλλον, ο ήλιος και φυσικά το άγχος που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και δύσκολα αποβάλλεται.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, για περιορίσουμε την τριχόπτωση;
Το πρώτο μέλημά μας είναι η σωστή διατροφή και κακά τα ψέματα, ο περιορισμός των κακών συνηθειών (κάπνισμα, πολύ αλκοόλ, ακόμα και πολύ ηλιοθεραπεία). Και πιστέψτε με, η καλή διατροφή (με καλά τρόφιμα εννοώντας, κρέατα και φρούτα καλής ποιότητας) σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα προϊόντα που εξωτερικά δίνουμε ένα boost στη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών, θα φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.


Ποια λοιπόν συστατικά χρειάζονται τα μαλλιά μας (αλλά και δέρμα – νύχια) για να είναι υγιή;

Σημείωσε:
ΠρωτεϊνεςΤα μαλλιά στην πραγματικότητα αποτελούνται από πρωτεϊνες και αμινοξέα. Συνεπώς το διαιτολόγιό μας πρέπει να περιέχει επαρκή ποσότητα πρωτεινών (είτε ζωϊκών είτε φυτικών). Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και εύθραστα, ίσως σημαίνει ότι λείπουν! Που θα τις βρεις; Κοτόπουλα, ψάρια, γαλακτομικά, καρύδια και αυγά.

Βιταμίνη C – Πολύτιμη αντιοξειδωτική βιταμίνη, ειδικά όταν συνδυάζεται με την βιταμίνη Ε. Βοηθάει στην αντιμετώπιση της οξείδωσης (ελεύθερες ρίζες), συμβάλλει στην αύξηση του κολλαγόνου και ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου. Που θα τη βρεις; Ρόδι, φράουλες, μπρόκολο, blueberries, γλυκοπατάτες (έχουν και πολύ βιταμίνη Α) και φυσικά πορτοκάλια.

Σίδηρο – Το πρώτο πράγμα που συνήθως κοιτάει ένας ειδικός, όταν έχουμε τριχόπτωση, είναι ο σίδηρος. Η έλλειψη του δεν τρέφει σωστά ούτε τους θήλακες της τρίχας, ούτε το τριχωτό. Θα το βρεις στο κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρια, φακές, σπανάκι και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Λιπαρά Omega-3 – φροντίζουν για την καλή ενυδάτωση του τριχωτού και έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Δυστυχώς ο οργανισμός δεν τα παράγει οπότε χρειάζεται απαραίτητα η πρόσληψή τους με την τροφή και με συμπληρώματα. Θα το βρεις στα λιπαρά ψάρια (σολομό) αλλά και στα «ψάρια του λαού» όπως σαρδέλα και γαύρο, στο αβοκάντο και στους κολοκυθόσπορους.

Βιοτίνη - μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ενδυναμώνει τα μαλλιά και βοηθάει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Θα τη βρεις στο αλεύρι, στη μαγιά, στον κρόκο του αυγό, στη σόγια, στο συκώτι (καθώς και πλήθος βιταμινών και πρωτεϊνών και στα δημητριακά ολικής άλεσης.

Βιταμίνη E – Εξαιρετικά ενυδατική βιταμίνη με αντιοξειδωτική και αναπλαστική δράση. Θα τη βρεις στα καρύδια, αμύγδαλα, ηλιόσπορους.

Και όπως προανέφερα ο καλύτερος συνδυασμός είναι να «βομβαρδίσεις» τον οργανισμό τόσο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά με τα κατάλληλα προϊόντα.

Ποια έχω ξεχωρίσει μετά από εκτεταμένη χρήση;

- Εάν θες να χρησιμοποιήσεις μία τονωτική, δυναμωτική λοσιόν (χωρίς δραστικές φαρμακευτικές ουσίες όπως πχ μινοξιδίλη 5%), αυτές που εναλλάσσω τακτικά είναι η Spectral.RS της DS Laboratories και το Hair & Scalp Tonic της Environ. Και τα 2 είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες.
- Αν σου αρέσουν τα λάδια μαλλιών, για μένα ένα είναι το βασικό συστατικό. Λάδι argan! Και το καθαρότερο λάδι κατευθείαν από τον μαροκινό συνεταιρισμό, θα το βρεις στην εταιρεία APIA και στο Apia Derm Huile Capillaire με λάδι αργκάν, δενδρολίβανο, Θυμάρι και Βερυκοκέλαιο.
- Αν έχεις μακριά μαλλιά όπως εγώ και χρειάζεσαι μάσκα μαλλιών για να τα ενυδατώνεις σωστά και να μη σπάνε τότε σου συστήνω την Keratherapy Keratin Infused Deep Conditioning Masque με κερατίνη και πολλά αντιοξειδωτικά.
-Yπάρχει ένας τύπος τριχόπτωσης ( και για αυτό πολλές εταιρείες έχουν βγάλει εξειδικευμένα προϊόντα) που οφείλεται στο σπάσιμο της τρίχας από το βούρτσισμα!! Ναι, ναι, δεν υπάρχει χειρότερο από να σπάνε τα μαλλιά κατά το χτένισμα ή κυριολεκτικά να ξεριζώνονται. Εμένα προσωπικά με φρικάρει!
Αλλά ευτυχώς, και αλήθεια, δουλεύουν τέλεια, οι ειδικές detangle βούρτσες είναι πολύ καλός σύμμαχος. Και για μένα, η καλύτερη εταιρεία που έχω δοκιμάσει είναι η Ikoo. Οι βούτσες Ikoo πέρα ότι δεν τραυματίζουν καθόλου την τρίχα, ανεξαρτήτου μήκους και πυκνότητας, έχουν σχεδιαστεί με βάση τη κινέζικη παραδοσιακή ιατρική (TCM) κάνοντας ευεργετικό μασάζ στο κεφάλι.
- Αφήνω για το τέλος το Holly Grail για μένα. Και είναι το σαμπουάν μου. Το καλύτερο δυναμωτικό σαμπουάν (για άντρες και γυναίκες). Το έχουμε αναφέρει ξανά στο beautyblog.gr.
Είναι το DS Laboratories Revita High-Performance hair-growth-stimulating Shampoo. Ένα προϊόν που στο εξωτερικό έγινε γνωστό από blogs και φόρουμ τριχόπτωσης. Ένα προϊόν που το εκθειάζουν οι χρήστες και χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι ίσως πρόκειται για το καλύτερο σαμπουάν μαλλιών. Δεν θα σου αναφέρω πάρα πολλά καθώς λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ. Θα σου γράψω μόνο τα κύρια συστατικά του.
Και ψάξε, ψάξε, δεν θα τα βρεις όλα αυτά σε κανένα άλλο σαμπουάν. Αναπλαστικές πολυφαινόλες ελβετικού μήλου (ProcyanidinB-2), καφεΐνη, Εκχύλισμα RooibosTea, ταυρίνη, πεπτίδια χαλκού, καρνιτίνη, κυστεϊνη, L- αργινίνη,, βιοτίνη, emuoil, spintrapsγια την καταστροφή των ελεύθερων ριζών, κετοκοναζόλη, MSM(από θειάφη/θείο) το οποίο έχει πολλά αμινοξέα. Σημαντική τροφή για το κολλαγόνο και την κερατίνη.


Πηγή : galsnguys.gr

Related

blog 9214449916938299589

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -