synoronews

Tα μεγαλύτερα λάθη των γυναικών στη μέση ηλικία! [music video]

Κ ανείς δεν θέλει να μεγαλώνει, αλλά αν κάνουμε σωστές επιλογές, η ηλικία μας δεν θα έχει σημασία και η εμφάνισή μας θα είναι βελτιωμένη...

Κανείς δεν θέλει να μεγαλώνει, αλλά αν κάνουμε σωστές επιλογές, η ηλικία μας δεν θα έχει σημασία και η εμφάνισή μας θα είναι βελτιωμένη.

Γράφει: Διάκος Θοδωρής

Ναι, θα το παραδεχτούμε επειδή είναι μια μεγάλη αλήθεια· τα χρόνια περνάνε και εμείς μεγαλώνουμε. Είναι από τα λιγότερο διασκεδαστικά πράγματα που μπορούν να μας συμβούν. Και για μια γυναίκα που πλησιάζει στην εμμηνόπαυση, υπάρχουν πολλές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Σίγουρα, η μέση ηλικία ακούγεται ως κάτι πολύ τρομακτικό στον περισσότερο κόσμο, αλλά με μερικές σωστές επιλογές, τα λάθη μπορούν να αποφευχθούν.

Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν στα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι μεσήλικες γυναίκες, και πώς να τα αποφύγετε έξυπνα.

Δεν αποδέχονται την αλλαγή
Ίσως το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι… δεν κάνουν τίποτα. Μαλλιά, μακιγιάζ και ρούχα που ήταν οι καλύτερες επιλογές δύο δεκαετίες πριν δεν πρόκειται να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα τώρα. Όταν αποδεχθείτε ότι ο χρόνος περνάει, τότε θα έχετε ανακαλύψει και το κλειδί του να μην “γεράσετε”. Επειδή, αν πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, στην ομορφιά δεν παίζουν ρόλο τα 30, τα 40 ή τα 50.

Δεν αγοράζουν τα σωστά ρούχα
Όπως και να το κάνουμε, μια γυναίκα που έχει μπει στα 50 δεν μπορεί πλέον να φοράει τα ίδια ρούχα που αγόραζε χωρίς να το πολυσκέφτεται πριν από χρόνια. Πρέπει να επενδύσετε σε ρούχα που είναι ανάλογα της ηλικίας σας, όπως παντελόνια που ενισχύουν τους γλουτούς ή κολάν που… κρατούν τα πάντα στη θέση τους.

Συγκρίνονται με τον παλιό τους εαυτό
Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους: Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να θυμίζουν τα νιάτα τους όταν πατάνε τα 50. Και αυτό δεν είναι κακό. Μην κολλάτε στις παλιές, ένδοξες εποχές, γιατί αυτό μπορεί να είναι το εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την κατάθλιψη. Είστε ακόμα γεμάτες ζωή και μπορείτε να είστε ακόμα σέξι και λαμπερές—και σίγουρα πολύ σοφότερες.

Δεν γυμνάζονται
Η γυμναστική είναι αναγκαία σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Ακόμα και όταν η μέση ηλικία αρχίζει να φέρνει κράμπες ή πόνους, ο σκοπός είναι να προσαρμόσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας στις απαιτήσεις του σώματός σας και να διατηρείστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Και όχι μόνο για την εξωτερική σας εμφάνιση· είναι 100% ζήτημα υγείας.

Δεν κοιμούνται αρκετά
Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι μέρες που μπορούσατε να ξενυχτάτε και μετά να πηγαίνετε απευθείας στη δουλειά, με 2-3 κούπες καφέ να σας κρατάνε σε εγρήγορση. Χρειάζεστε ύπνο—και σε ποσότητα, και σε ποιότητα. Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο πιο έντονα θα γίνονται τα σημάδια της γήρανσης, για να μην μιλήσουμε για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η αϋπνία στην υγεία μας.

Παραμελούν τα δόντια τους
Το μυστικό βρίσκεται στο χαμόγελο. Ναι, οι ρυτίδες και οι γκρίζες τρίχες μπορεί να σας φαίνονται μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά στην πραγματικότητα τα δόντια μπορεί να παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Μάλιστα, η υγεία των δοντιών μας συνδέεται στενά με τη γενικότερη καλή κατάσταση της υγείας μας. Συνεπώς, φροντίστε τα δόντια σας και να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας.

Το παρακάνουν με τις μεθόδους αντιγήρανσης
Μπορεί να σας έχει μπει στο μυαλό η σκέψη να ενδώσετε στον πειρασμό του Botox, αλλά οι πιθανότητες να μην πάει καλά και να μείνετε παρέα με ένα παγωμένο, ανέκφραστο πρόσωπο, υπάρχουν. Αντιθέτως, επενδύστε σε μερικά καλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος και θα συνεχίσετε να δείχνετε υπέροχες, και τελείως φυσικές.

Δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα μαλλιά τους
Όχι, δεν είναι ανάγκη από τη στιγμή που πατήσετε τα 50 να κόψετε τα μαλλιά σας κοντά. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κομμώσεις, αλλά και χρώματα, που ταιριάζουν στην ηλικία, στο πρόσωπο, στο ύψος και στον σωματότυπό σας. Κανείς δεν σας σταματάει.

Χρησιμοποιούν λάθος μακιγιάζ
Προφανώς, δύσκολα θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιούσατε πριν χρόνια. Εξίσου λάθος θα ήταν να μην αλλάζετε ποτέ τον τρόπο που βάφεστε—είναι πολύ σημαντικό να μην μένετε πίσω από τις αλλαγές της μόδας. Επιπλέον, όσο μεγαλώνετε, το μακιγιάζ σας πρέπει να γίνεται απλή υπόθεση.

Δεν αλλάζουν σουτιέν
Η βαρύτητα κάνει τη δουλειά της σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς εξαιρέσεις. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να επενδύσετε σε καινούρια σουτιέν, που θα βοηθήσουν το στήθος σας να φαίνεται ότι βρίσκεται… στη θέση του. Και, όχι, το γεγονός ότι μεγαλώσατε δεν σημαίνει ότι το στήθος σας έχει σταματήσει να είναι κάτι για το οποίο είστε περήφανες. Ρίξτε μια ματιά στην Έλεν Μίρεν και θα μας θυμηθείτε.

Παραιτούνται από το σεξ
Ζούμε σε μια κοινωνία που τα πατριαρχικά πρότυπα λένε πως σέξι είναι μόνο οτιδήποτε δεν έχει κλείσει τριάντα χρόνια ζωής στον πλανήτη. Και το μόνο που θα πούμε είναι πως αυτά τα πρότυπα είναι καιρός να αποσυρθούν. Η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να είναι καλύτερη και πιο περιπετειώδης από ποτέ στη μέση ηλικία—υπάρχουν, μάλιστα, και έρευνες που το επιβεβαιώνουν.

* Xristin-aki.-*


Πηγή : iatronet.gr

Related

blog 2817241751062854017

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -