synoronews

Η γλώσσα του σεξ: μύθοι και αλήθειες για την σεξουαλικότητα! (music video)

Π οιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η επιστήμη θα εξελισσόταν σε τέτοιο βαθμό ώστε σήμερα να μπορούμε να μιλάμε για την πρώτη επιτυ...

Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η επιστήμη θα εξελισσόταν σε τέτοιο βαθμό ώστε σήμερα να μπορούμε να μιλάμε για την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου; 

Και ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι τη στιγμή που πλέον είναι δυνατή η εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας θα βιώνουμε την κατάσταση όπου ένα εκατομμύριο άνδρες βρίσκονται σε σεξουαλική αποχή, ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο, ένα στα δύο ζευγάρια δεν μπορεί να κάνει παιδιά, ένας στους δύο Έλληνες βιώνει αποκλειστικά εικονικό σεξ.


Αυτά και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θα ακούσουμε, θα μάθουμε και θα συζητήσουμε στο 2ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet) στις 3 και 4 Απριλίου 2015.

Το συνέδριο με θέμα «Από την ανέπαφη αναπαραγωγή στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα» περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες, εξετάζει την ανθρώπινη σεξουαλικότητα μέσα από το πρίσμα της επιστήμης και τον διάλογό της με την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ψυχολογία και σε κάθε μια από τις οποίες θα συμμετέχουν αναλόγως γιατροί, φυσικοί, φιλόσοφοι, ψυχαναλυτές, καλλιτέχνες, κριτικοί τέχνης, δημοσιογράφοι.

Ο καθηγητής Ουρολογίας Andre van der Merwe, ο πρώτος και μόνος ιατρός που έχει επιτύχει μεταμόσχευση ανδρικού γεννητικού οργάνου παγκοσμίως, θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά διεθνώς, τη μέθοδό του, στη χώρα μας.

Ο κορυφαίος ψυχαναλυτής στη χώρα μας Ματθαίος Γιωσαφάτ με εμπειρία σε έξι χιλιάδες ζευγάρια που ψυχανάλυσε, θα απαντήσει γιατί ο άνθρωπος έχει ανάγκη το γάμο, αυτή την σχέση, που επιλέγουν σχεδόν όλοι για να αγαπήσουν να αγαπηθούν, αλλά και να ματαιωθούν πολλές φορές.

Ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, θα απαντήσει στο αν και στο πως μπορούμε σήμερα με γονιδιακές εντολές να κατασκευάσουμε γεννητικά όργανα και όργανα αναπαραγωγής.

Ο Θανάσης Λάλας, ο έμπειρος δημοσιογράφος και φιλόσοφος, θα μιλήσει για μία άλλη γλώσσα επικοινωνίας. Για αυτήν την ερωτική και ποιητική γλώσσα που ο εγκέφαλος μεταφράζει σε πάθος για τον άλλον και επηρεάζει τα πάθη και τους πόθους των ανθρώπων.

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα θέματα τα οποία οι ομιλητές του συνεδρίου καλούνται να αναλύσουν και να αναπτύξουν σε βάθος εξετάζοντας την ανθρώπινη σεξουαλικότητα από διαφορετικές οπτικές, της επιστήμης, της βιολογίας και της ιατρικής, αλλά και της φαντασίας, της μυθολογίας και της ιδεολογίας.

Η μία ημέρα του συνεδρίου (4 Απριλίου) απευθύνεται στο ευρύ κοινό, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει τις ομιλίες κατόπιν εγγραφής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ http://icb.gr/congress.asp?p_id=135&lng=2

* Χ.- *


Πηγή : queen.gr

Related

Επιστήμη 2873644386169003592

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -