synoronews

Η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε πως ότι διατηρεί στην κατοχή της στοιχεία και γραπτά μηνύματα ...

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρ...

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αλλά και υπαλλήλους της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε πως ότι διατηρεί στην κατοχή της στοιχεία και γραπτά μηνύματα του πρωθυπουργού που αφορούν το ταραγμένο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου κατά το οποίο η χώρα οδηγήθηκε από το δημοψήφισμα στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Το νέο «χτύπημα» από την πρώην πρόεδρο της Βουλής έρχεται σε συνέχεια κειμένου που ανάρτησε στην προσωπική της ιστοσελίδα προς απάντηση της συνέντευξης του κ. Νίκου Βούτση στην κυριακάτικη Καθημερινή. Στην συνέντευξή του ο νυν πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου το περασμένο καλοκαίρι είχε «απασφαλίσει» και πως δεν αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά «για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά». Στην απάντησή της η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το βράδυ της 9ης Ιουλίου, μετά το δημοψήφισμα και κατά τις ώρες που ετοιμαζόταν η υπογραφή του τρίτου μνημονίου, άκουσε τον κ. Τσίπρα να αναφέρει πως «μόνο μια κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία» μπορεί να ανταπεξέλθει στην κατάσταση.

Μάλιστα η πρώην πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ για τη στάση του κ. Αλέξη Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015 είπε ότι «η επιλογή της πλήρους παράδοσης στους δανειστές σημαίνει την πλήρη καταστροφή για την κοινωνία. Δεν ήταν κάτι απρόβλεπτο αλλά κάτι προβλέψιμο με την εμπειρία 5 ετών μνημονίων». Είπε μάλιστα ότι το βράδυ της 9ης Ιουλίου, όταν την κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του τότε υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη «ήταν σε πανικό», υπογραμμίζοντας πως «κάποια στιγμή πρέπει να ενημερώσει τον λαό πότε την πούλησε αυτή την ιστορία». 

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις είπε πως το βράδυ της 10ης Ιουλίου «εισέβαλαν» στο γραφείο της οι κ.κ. Βούτσης, Φίλης, Μαντάς, Τζανακόπουλος και Μπαλάφας και πως ο Νίκος Φίλης την απείλησε ότι θα «την τελειώσει». Οπως είπε στη συνέντευξή της «ο Τσίπρας με γραπτά μηνύματα με διαβεβαίωνε ότι δεν έχει σχέση με τον Φίλη και πως δεν τον εκπροσωπεί ο κ. Φίλης». Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Τσίπρας «πήγε στο δημοψήφισμα γιατί πίστευε ότι θα το χάσει και την επόμενη μέρα θα κρυβόταν πίσω από το "Ναι"» τονίζοντας ότι «η πορεία δείχνει ότι είχε από πριν συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους».

Ταυτόχρονα με διαρροή πληροφοριών από την Βουλή η ίδια εμφανίζεται να μηνύει υπαλλήλους του κοινοβουλίου, να τους ηχογραφεί και να αποσπά έγγραφα της Βουλής για προσωπική της χρήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Κωνσταντοπούλου έχει ζητήσει την παραπομπή 20 περίπου υπαλλήλων στη Δικαιοσύνη, ενώ έχει στείλει και εξώδικο στην προϊσταμένη Υπηρεσίας της Βουλής, με την οποία ζητά εξηγήσεις για την «έξωση» της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος από συγκεκριμένα γραφεία.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι στο τέλος του 2015, η προϊσταμένη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, ζήτησε νομική υποστήριξη από την Βουλή για τις ενέργειες εις βάρος της από την κ. Κωνσταντοπούλου.

«Σας διαβιβάζω την από 23-12-2015 εξώδικη δήλωση, πρόσκληση και διαμαρτυρία της τέως Προέδρου της Βουλής, κας Ζωής Κωνσταντοπούλου και του επιστημονικού της συνεργάτη κ. Κων/νου Ζηκογιάννη, η οποία παρελήφθη σήμερα και ώρα 15.00 από υπάλληλο της Υπηρεσίας Γραφείων Βουλευτών και αφορά ενέργειες μελών της Υπηρεσίας μας, οι οποίες έλαβαν χώρα σε συνέχεια εντολών του Προέδρου της Βουλής»,αναφέρει και προσθέτει: «Επειδή ανακύπτει μείζον θέμα για την ορθή λειτουργία της Υπηρεσίας Γραφείων Βουλευτών, καθώς και ζήτημα της νομικής προστασίας των Υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε να παρασχεθεί η αναγκαία νομική υποστήριξη».

Σύμφωνα με αναφορά επίσης υπαλλήλου της Βουλής προς το προεδρείο της, καταγγέλλεται ότι η τέως πρόεδρος μαγνητοφωνούσε την συνομιλία τους. «Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η ίδια ηχογραφούσε τη συνομιλία παρόλο που δεν συναίνεσα ποτέ σε αυτό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το παράνομο της πράξης αυτής» αναφέρει η συγκεκριμένη υπάλληλος στην αναφορά της στις 19/1/16.

Κατηγορεί επίσης την κ. Κωνσταντοπούλου ότι της απευθυνόταν «σε υψηλούς τόνους» και ότι της ασκούσε«πρωτοφανή ψυχολογική πίεση».

Πηγή : sofokleousin.gr

Related

blog 6079486127170899136

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -