synoronews

25 πράγματα που εκνευρίζουν κάθε σερβιτόρο/α! (video)

Το επάγγελμα του σερβιτόρου είναι ίσως το μόνο από το οποίο έχουμε περάσει σχεδόν όλοι. Είτε για χαρτζιλίκι ενώ είσαι φοιτητής, είτε για κανονική δουλειά σε περιόδους ανεργίας/αφραγκίας, είτε από αγάπη προς τη «νύχτα», σίγουρα η ζωή σου έχει φέρει ένα δίσκο στο χέρι.

servitoros
Θα προσπεράσουμε τον πόνο στη μέση, τα γόνατα και τον καρπό, τα αμέτρητα ποτά/καφέδες/κοκτέιλ που έχεις χύσει πάνω σου, τις χαμένες ώρες ύπνου, τη ροπή προς τον αλκοολισμό και το αυτόματο «εμείς ευχαριστούμε» που ξεστομίζεις αυθόρμητα κάθε φορά που κάποιος σου λέει ευχαριστώ και θα σταθούμε σε όλα εκείνα που μπορεί να εκνευρίσουν ακόμα και τον πιο υπομονετικό σερβιτόρο. Ή άνθρωπο γενικά.

Ας απευθυνθούμε μαζί λοιπόν σε εκείνον (ναι εσένα φίλε πελάτη) που θα έρθει αύριο, ή απόψε στις 3 τα ξημερώματα, να πιει καφέ ή ποτό.



1. Είστε μια μεγάλη παρέα, τύπου 10 άτομα μεγάλη. Γιατί παραγγέλνετε ένας κάθε φορά, αναγκάζοντας το σερβιτόρο να επισκέπτεται το τραπέζι σας πιο συχνά απ' όσο καταπίνει;

2. Γιατί σχεδόν κανένας γονιός δεν καταλαβαίνει ότι αν αφήνει το παιδί του ανεξέλεγκτο να αλωνίζει στο μαγαζί ή να παίζει στους διαδρόμους κάποια στιγμή θα σκοντάψουμε πάνω του; Στην καλύτερη θα έχει φάει κλοτσιά και στη χειρότερη θα του έχει έρθει ο δίσκος με όλα τα ποτήρια κολάρο.

3. Θες να μου τραβήξεις την προσοχή, το καταλαβαίνω. Μην μου τραβάς όμως την μπλούζα, τα μαλλιά, το χέρι που κρατάει το δίσκο (!!!), γενικά, μην με ακουμπάς! Δεν είναι ευγενικό και σίγουρα δε θα βγει σε καλό για κανέναν μας. Εξίσου ευγενικό δεν είναι το να με διακόπτεις ενώ εξυπηρετώ κάποιον άλλο για να πεις την παραγγελία σου. Αν κάνω λάθος μετά θα γκρινιάζεις έτσι;

4. Ξέρεις τι άλλο δεν είναι ευγενικό; Να σου λέω καλημέρα και να μου απαντάς «ένα φρέντο εσπρέσο μέτριο». Πες την καλημέρα κι ας πέσει κάτω.

5. Προ-τε-ραι-ό-τη-τες! Πρώτα αποφασίζουμε, μετά παραγγέλνουμε. Μην μας φωνάζεις να παραγγείλεις ενώ δεν έχετε αποφασίσει. Είναι άλλο να ζητάς τη γνώμη μας και άλλο να μας αφήνεις να στεκόμαστε όρθιοι πάνω από το κεφάλι σου ενώ εσύ το συζητάς με την παρέα σου.

6. Ψιτ, κοπελιά, ε, φσιτ(σφύριγμα). Όχι, όχι, όχι και όχι. Όσο αγενέστατα και να με φωνάξεις δε θα σε προσέξω περισσότερο. Σήκωσε το χέρι σου και θα σε δω. Αν όχι εγώ, κάποιος συνάδελφος.

7. Σου γυάλισε η σερβιτόρα. Οκ, δεκτό. Θες να κάνεις κίνηση. Οκ, δεκτό. Πες της κάτι αστείο ή γράψε σε μια χαρτοπετσέτα το όνομα και τον αριθμό σου. Μην προσπαθείς να της πιάσεις κουβέντα ενώ πνίγεται στη δουλειά και μην της την πέφτεις χυδαία. Το χυδαίο πέσιμο σε μια κοπέλα που πρέπει εκ των πραγμάτων να είναι ευγενική απέναντί σου είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Γενικά το χυδαίο πέσιμο είναι απαράδεκτο. Μην το κάνεις ούτε στο δρόμο. Ούτε πουθενά αλλού.

8. Σε κέρναγαν και στο χωριό σου; Ή μάλλον στο χωριό σου μπορεί και να σε κέρναγαν. Εδώ όμως δεν είναι το χωριό σου. Δεν σε ξέρω και δεν έχω κανέναν λόγο να σε κεράσω εκτός κι αν έχεις κάνει μεγάλο λογαριασμό με την παρέα σου. Ακόμα κι εκεί όμως, δεν εξαρτάται από μένα. Οπότε μη με ειρωνεύεσαι και μην μου κάνεις σκηνή. Εκεί είναι το αφεντικό, πήγαινε να απαιτήσεις το κέρασμά σου.



9. Πεινάς. Κι εγώ. Αλλά όσα πατατάκια και να φάω δε θα χορτάσω. Ούτε και εσύ φαντάζομαι. Οπότε γιατί μας ζητάς κάθε 10 λεπτά να σου γεμίσουμε το μπολ; Τα πατατάκια είναι για τη γεύση, γι' αυτό τα λένε σνακ. Αλλιώς θα τα έλεγαν μπιφτέκια και θα τα έφτιαχνε ο Σκαρμούτσος γκουρμεδιάρικα.

10. Βρίσκεις τις τιμές ή το γεγονός ότι δεν σερβίρουμε καφέ μετά τις 21.00 εξωφρενικά. Έχεις κάθε δικαίωμα να παραπονεθείς αλλά με όμορφο τρόπο. Αν φωνάζεις, ειρωνεύεσαι ή προσβάλλεις δεν θα αλλάξει κάτι. Στο κάτω κάτω δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις, υπάλληλος είμαι εδώ!

11. Δε φτάνει που είστε 10 άτομα και θέλετε να πληρώσετε ξεχωριστά, έχετε και όλοι 50άρικα; Αλήθεια τώρα; Κι αν σου δώσω ένα πάκο κέρματα θα μου πεις «μη με γεμίζεις ψιλά». Φίλοι είστε, ας τα πληρώσει ένας και τα βρίσκετε μετά. Λέω εγώ τώρα.

12. Αποφάσισες να κάνεις τα γενέθλιά σου στο μαγαζί μας. Και το τραγούδι σου παίξαμε και την τούρτα-έκπληξη σου φέραμε και ευχαρίστως να φέρουμε και κουτάλια να την απολαύσετε. Αλλά βλέπεις ότι τρέχω και μου ζητάς να την κόψω και να σας σερβίρω τα κομμάτια; Σοβαρά τώρα;

13. Φιλική συμβουλή. Όσο πιο εξεζητημένη είναι η παραγγελία που κάνεις, τόσες λιγότερες είναι οι πιθανότητες να την πετύχει ο μπουφετζής. Μα cappuccino διπλό ντεκαφεϊνέ, μέτριο προς σκέτο, με δύο ζαχαρίνες, λίγο αφρόγαλα, έξτρα εβαπορέ και όχι καυτό; Πάρε ένα χυμό να τελειώνουμε.

14. Να ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο. Όσο ελαφριά και να σου φαίνονται τα ποτά, παραπάνω από τη μεζούρα δε θα σου βάλει ο μπάρμαν. Κι αν σου βάλει, θα στο χρεώσει διπλό. Εκτός κι αν είστε κολλητοί. Μην αρχίσω καν με τα κοκτέιλ ε; Παίρνεις frozen daquiri και μου λες ότι δεν έχει καθόλου αλκοόλ. ΜΑ ΕΙΝΑΙ FROZEN βρε χρυσό μου! Κι εκεί μεζούρα χρησιμοποιούμε, αλλά με τόσο πάγο φυσικά και δε θα καταλάβεις τη γεύση. Πάρε μια caipirinha.

15. Τέσσερις πήγε, μου είπαν πάλι φύγε, φύγε από το μαγαζί... αμ έλα που δε φεύγεις! Έχεις μείνει μόνος σου εσύ και ο πόνος σου και πρέπει να πονέσουμε κι εμείς μαζί σου. Όχι ότι σε νοιάζει, αλλά έχουμε κλείσει 10ωρο και το μόνο που μας χωρίζει από το κρεβάτι μας είσαι εσύ. Γιατί δεν πας σε ένα αφτεράδικο που κλείνει 10 το πρωί να είμαστε όλοι χαρούμενοι;



16. Έρχομαι στο τραπέζι σας με φορτωμένο δίσκο. Με το ένα χέρι κρατάω το δίσκο, με το άλλο σας αφήνω τα ποτήρια. Μου κουνάς εκνευρισμένος κάτι ποτήρια που θες να μαζέψω. Με ποιο χέρι καλέ μου; Δύο μου έδωσε ο Θεός και είναι και τα δύο απασχολημένα αυτή τη στιγμή. Περίμενε λιγάκι και θα γίνουν όλα.

17. Αντί να με βάλεις να σου πω τι έχουμε 15 φορές, ζήτα απλά τον κατάλογο. Επίσης, σου λέω τρεις μπύρες, οπότε γιατί με ρωτάς για άλλες 5 που δεν έχω; Δε θα στις έλεγα; Τις κρατάω να τις πιω εγώ μετά; Τι φάση;



18. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι ηλίθιες ερωτήσεις. Φυσικά και έχουμε τουαλέτα, δεν κατουράμε στους θάμνους. Ναι έχουμε ανοίξει και ναι έχουμε καλό καφέ/ φτιάχνουμε ωραίο μοχίτο. Τι θα σου πούμε δηλαδή; «Όχι, είναι χάλια και το χρεώνουμε και πανάκριβα. Μην κάτσεις αδερφέ, ξέρω ένα πολύ καλό μαγαζάκι να σου προτείνω». Μα έλεος.

19. Μπαίνεις σε ένα τέλειο μαγαζί. Είναι νωρίς και είναι άδειο -κυριολεκτικά. Το σκανάρεις και ως δια μαγείας πας και κάθεσαι στο αμάζευτο. Δεν ξέρω τι να πω. Έχουν γίνει αναλύσεις επί αναλύσεων για το φαινόμενο και η επιστήμη νίπτει τας χείρας.

20. Είναι απίστευτο το πόσες φορές μπορεί κάποιος να αλλάξει τραπέζι. Ακόμα πιο απίστευτο είναι να θέλει κάθε φορά καινούργια ποτήρια γιατί «τα μπέρδεψαν». (βαθιά ανάσα)

21. Δεν θα ήθελα να θίξω καν το θέμα των tips. Το μόνο που θα πω είναι ότι το πουρμπουάρ είναι αυτό που δίνει στο σερβιτόρο κίνητρο και κουράγιο. Αν σου περισσεύει, πραγματικά άσε έστω και 10 λεπτά. Η κίνηση είναι που μετράει.



22. Κάτι μου λέει ότι όλοι περιμένουν να πάνε σε μια δημόσια τουαλέτα για να βγάλουν το χειρότερό τους εαυτό. Ειδικά οι γυναίκες. Απλά και μόνο επειδή καθαρίζει κάποιος άλλος; Τις έχετε δει όλοι, οπότε οι λεπτομέρειες περισσεύουν πιστεύω.

23. Να την χαίρεσαι την καινούργια σου αγάπη, αλλά μη μου τη φέρνεις στο μαγαζί που δουλεύω να ζήσετε τον έρωτά σας. Λίγο τακτ ντε.

24. Θέλεις να μας διευκολύνεις και δεν ξέρεις πως. Να βοηθήσω! Μην παίρνεις πράγματα από το δίσκο, μην βάζεις πράγματα στο δίσκο. Μην κάθεσαι και μην απλώνεις τα πόδια σου στο διάδρομο που περνάω φορτωμένη με το δίσκο.

25. Και μιας και μιλάμε για εκνευριστικά πράγματα, να πούμε και για το μπαρ μερικά. Που θεωρεί πιο σημαντικό να μιλήσει στο ξανθό γκομενάκι εκεί παρά να μας βγάλει την παραγγελία. Ή που όταν έχει τις στραβές του δεν βρίσκει ποτέεεε χρόνο να μας βάλει ένα ποτό.

Και κάτι τελευταίο, τα tips στο μαγαζί τα αφήνουν για τους σερβιτόρους παιδιά. Μην τα ξαναλέμε! 
Το καλύτερο καφέ/κοκτέιλ να πιει ο πελάτης, αν του φερθούν με αγένεια δε θα αφήσει μία. Να τα λέμε κι αυτά.







Πηγή : athensvoice.gr

Related

blog 2087027955980086210

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -