synoronews

Για σας που τα ξέρετε όλα για μας, πριν από μας! [music video]

Της Ασημίνας Μάνου. Μ’ αρέσουν οι φήμες. Είναι απίστευτο το πως μπορούν κάποιοι να σε μετατρέψουν με τόση ευκολία σε κάτι που στην π...

Της Ασημίνας Μάνου.

Μ’ αρέσουν οι φήμες. Είναι απίστευτο το πως μπορούν κάποιοι να σε μετατρέψουν με τόση ευκολία σε κάτι που στην πραγματικότητα δεν είσαι. Σε κάτι που η φαντασία σου όσο και να το έπλεκε δεν θα μπορούσε να το είχε δημιουργήσει. Μοιάζουν σαν αυτά τα παραμύθια, που πάντα υπήρχε μια κακιά μάγισσα η οποία μετέτρεπε τα πιο αδύναμα πλάσματα σε κάτι υποδεέστερο από τη μορφή που είχαν. Κι έπειτα όταν η μαγεία της αλήθειας επαναφερόταν, αυτά επέστρεφαν στην αρχική καλή τους μορφή.

Κάπως έτσι μοιάζουν και οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων. Μπορούμε να μεταμορφωθούμε από στόμα σε στόμα σε οτιδήποτε μπορεί να συλλογιστεί ο νους σας. Η κάθε χρεωμένη λέξη που πληρώνουμε είναι ικανή να σβήσει την πραγματικότητά μας και να την μετατρέψει σε κάτι που οι άλλοι μάλλον θέλουν να πιστεύουν πως είμαστε.

Μπορεί οι φήμες τελικά για μια στιγμή να ξεγελούν τους άλλους και να αντικαθιστούν το είναι μας με κάτι άλλο από αυτό που είναι εν τέλει, ωστόσο όπως είπα η μαγεία και τα παραμύθια κάποια στιγμή τελειώνουν. Κι αυτή η στιγμή είναι όταν αρχίζουμε οι ίδιοι να μην δίνουμε σημασία σε ότι φημολογείται κι συνεχίζουμε ανενόχλητοι την ζωή μας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο όλο αυτό καθώς καμία φορά όσα ακούγονται τρυπώνουν σαν χαρακιές στα σωθικά μας. Όμως με το να ασχοληθούμε δεν θα κερδίσουμε τίποτε.

Γιατί να μπει εξάλλου κάποιος σε διαδικασία να δείξει στους άλλους πως είναι κάποιος άλλος από αυτόν που ακούγεται πως είναι; Αφού το ήθος και ο χαρακτήρας του είναι ζωγραφισμένα στο πρόσωπό του. Κάτι που κανείς δεν μπορεί να το αναιρέσει και να το αμφισβητήσει ποτέ.

Οι φήμες δεν σχετίζονται πάντα με κακολογίες και αρνητικότητα, μπορεί να έχουν σχέση και με θετικά πράγματα που πλαισιώνουν τον χαρακτήρα μας. Το βασικό μέλημα όμως σε όλα αυτά που ειπώνονται και μεταφέρονται από κουβέντα σε κουβέντα, από παρεϊστικους καφέδες και πανοραμικά μπαλκόνια, είναι να αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και να περιέχουν αλήθειες.

Όλοι μας καλώς ή κακώς έχουμε σχολιάσει και κατακρίνει μόνο με υποθέσεις ανθρώπους γύρω μας, χωρίς να γνωρίζουμε τις περισσότερες φορές τα πραγματικά συμβάντα και δυστυχώς θα εξακολουθούμε να το κάνουμε όσο η φύση μας, μας το υπαγορεύει. Ωστόσο είναι σημαντικό το να μένουμε εκεί, εκεί στο επίπεδο που μας επιτρέπεται απλά μόνο να εκφράζουμε την άποψή μας. Μια άποψη που σε λίγο θα εξατμιστεί και θα ξεχαστεί με το πρώτο φύσημα του ανέμου.

Οι περισσότεροι όμως αδυνατούν να διακρίνουν τις τερματικές σημαδούρες και βαθαίνουν περισσότερο την αναζήτησή τους, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι όσο σκάβει κανείς τους ωκεανούς των άλλων τόσο βυθίζεται και χάνεται ο ίδιος σαν άνθρωπος. Δυστυχώς όμως κάποιοι άνθρωποι είναι ασταμάτητοι και δε μένουν μόνο στην αναζήτηση, αλλά με μεγάλη ευκολία σηκώνουν τρικυμίες για να καταφέρουν να φτάσουν τα μυστικά του βυθού πιο γρήγορα στους άλλους και να σκεπάσουν τις αλήθειες.

Μα ακόμα δεν έμαθαν πως η αλήθεια πάντα στο τέλος επιπλέει στην επιφάνεια;
Να κρίνετε λοιπόν όσο θέλετε, να σχολιάζετε και να εκφράζετε την άποψή σας ελευθέρα για οποιοδήποτε, όλα αυτά όμως με σύνεση και μέτρο. Δυστυχώς στις μέρες μας τα καλά νέα λένε ότι ταξιδεύουν γρήγορα. Στην πραγματικότητα όμως ταξιδεύουν μόνο οι κακολογίες, αφού στα πραγματικά καλά νέα όλοι στέκονται αποσιωπημένοι. Τι να σχολιάσουν εξάλλου, την επιτυχία του άλλου;

Όλα αυτά όμως είναι ένας φαύλος κύκλος και πάντα θα υπάρχουν. Το ζήτημα είναι να το ελέγχουμε και να το σταματάμε εκεί που πρέπει, χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν, ειδικά όταν ξέρουμε πως αυτά που λέγονται μπορεί να τον βλάψουν σε προσωπικό επίπεδο. Όλα όσα γίνονται έχουν πάντα και μια εξήγηση και καλό είναι εφόσον αγνοούμε αυτούς τους λόγους να μην παίρνουμε καμία θέση.

Γι’ αυτό όλοι εσείς που τα ξέρετε όλα για μας, πριν από μας, φροντίστε την επόμενη φορά που θα κρίνετε κάποιον να μετρήσετε πόσες φιλίες, πόσους δυνατούς έρωτες και καταστάσεις χαλάσατε; Όταν τα βρείτε στο μέτρημα θα καταλάβετε πως καλό είναι την επόμενη φορά που θα σχολιάσετε πάλι κάποιον να έχετε μια βάση. Με υποθέσεις δεν βρήκε κανείς το δίκιο του.

Είμαστε ένα σύμπλεγμα τόσο διαφορετικών ανθρώπων, με χιλιάδες διαφορετικές ιστορίες ζωής και εμπειρίες.
Δεν είναι κρίμα «μια φήμη» να τα σκιάζει όλα αυτά;

* Χριστιν-άκι.-*


Πηγή : anapnoes.gr

Related

blog 7516154839593711512

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μαλώνουμε με όσους αγαπάμε πιο πολύ

Τσακωμοί κι εντάσεις, φιλιά κι αγκαλιές. Τσιρίδες και σπάσιμο αντικειμένων, αγάπες και λουλούδια. Λόγια αγανάκτησης κι όρκοι παντοτινοί....

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Live Traffic

item