synoronews

Έχει σημασία ο τρόπος που γνωριστήκατε πώς να το κάνουμε

Η σφραγίδα κάθε σχέσης είναι αυτή η μικρού μήκους ιστορία των πρώτων ημερών. Της πρώτης γνωριμίας, του πρώτου φιλιού. Αυτή η ιεροτελεστί...

Η σφραγίδα κάθε σχέσης είναι αυτή η μικρού μήκους ιστορία των πρώτων ημερών. Της πρώτης γνωριμίας, του πρώτου φιλιού. Αυτή η ιεροτελεστία αποτελεί τη «διαφήμιση» μιας σχέσης. Μ’ αυτή θα την περιγράψεις κι αυτή θα συζητήσεις με την παρέα μόλις βρεθείτε μετά την πρώτη συνάντηση με το άλλο σου μισό. Είναι κάτι σαν τη μουσική υπόκρουση που ακολουθεί ένα κείμενο.

Απ’ αυτή τη μικρή ιστορία που θα διηγηθείς, θα ακούσεις είτε θετικά είτε αρνητικά σχόλια για τη σχέση σου από τους φίλους σου. Αυτή είναι η αλήθεια, άλλο να λες γνωριστήκαμε μια μέρα τυχαία στο μετρό κι άλλο να πεις με είδε στο facebook και μου έστειλε αίτημα. Αυτή η αρχή της σχέσης καθορίζει και τη δυναμική που θα έχει αυτή η σχέση.

Άλλο είναι να σε έχει πάρει ο άλλος κατά λάθος τηλέφωνο κι από τότε να μιλάτε εδώ και τρεις μέρες ασταμάτητα, επειδή όταν βρεθήκατε νιώσατε κι οι δύο πεταλουδίτσες στο στομάχι και τρέμουλο στα χέρια. Κι άλλο να του έδωσε το τηλέφωνό σου ένας κοινός γνωστός. Έχει διαφορά. Αμέσως αποκτά χαρακτήρα και ταυτότητα η σχέση απ’ την αρχή. Για όλους είναι σημαντική μια ωραία αρχή. Πώς να το κάνουμε; Δίνει μεγαλύτερη αξία στη σχέση, όσο να πεις. Είναι αυτό που διηγείσαι στον εαυτό σου και σου ζωγραφίζει ένα χαμόγελο.

Η αρχή μιας καινούργιας γνωριμίας δίνει έναυσμα σ’ αυτά που θ’ ακολουθήσουν. Τα συνδέει καλά και τα κάνει να έχουν όλα ένα νόημα μεταξύ τους. Σαν ένα καλοφτιαγμένο παζλ είναι, ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα, ποιος θα πάρει τα πρωτεία και θα κάνει την περιβόητη πρώτη κίνηση. Είναι αυτό το μαγικό κάτι που χρειάζεται για να δημιουργηθεί κάτι ξεχωριστό. Να πάρει σάρκα κι οστά. Να έχει υπόσταση.

Ζήσε δυνατά κάνοντας πράγματα που θα θυμάσαι, ώστε η αρχή μιας γνωριμίας να είναι η καλύτερη αρχή. Πολλές φορές, λες αρχή είναι ακόμη, θα κάνω κάτι ιδιαίτερο αργότερα. Μα μπορεί να μην υπάρξει αυτό το «αργότερα» που λες. Χάρισε στον εαυτό σου και στον άλλον άνθρωπο τη δυνατότητα να ζήσετε μια υπέροχη αρχή, έτσι για να τη θυμάστε. Είτε για να τη διηγείστε στα εγγόνια σας κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον είτε για να έχεις στη δική σου συλλογή μια ωραία αρχή την οποία θα ήθελες να έχει μια σημαντική σχέση σου. Μια ωραία αρχή κι έναν ωραίο τίτλο.

Μπορείς να το ζήσεις και να είναι υπέροχο. Να τα έχει όλα και να σε κάνει, όποτε το σκέφτεσαι, να θες περισσότερο. Μην το σκέφτεσαι πολύ, κάνε μια φορά αυτό που θα ήθελες να κάνουν σε σένα για αρχή. Πώς θα ήθελες εσένα να σου συμπεριφερθούν και να σε φλερτάρουν; Πού ξέρεις! Μπορεί το σύμπαν να σε ανταμείψει. Ακόμη κι αν δεν το κάνει θα σου μείνει στα χείλη η γεύση αυτής της αρχής που ήταν διαφορετική απ’ τα τετριμμένα και ξεπερνούσε αυτά που ήδη έχεις ζήσει. Ένα πείραμα θα σε πείσει.

Σίγουρα ο άνθρωπος που θα το βιώσει μαζί σου, θα νιώσει κι εκείνος τυχερός και μπορεί να τον κρατήσεις κοντά σου. Κάθε αρχή είναι και μια καινούργια ιστορία. Κάνε την να είναι μαγική με λίγη χρυσόσκονη.

Συντάκτης: Μέλανη ΑνθίμουΠηγή : pillowfights.gr

Related

blog 7051057022719000871

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μαλώνουμε με όσους αγαπάμε πιο πολύ

Τσακωμοί κι εντάσεις, φιλιά κι αγκαλιές. Τσιρίδες και σπάσιμο αντικειμένων, αγάπες και λουλούδια. Λόγια αγανάκτησης κι όρκοι παντοτινοί....

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Live Traffic

item