synoronews

Με το ζόρι δεν ένιωσε κανείς

Το να βρεις κάτι αληθινό κι αμοιβαίο είναι τόσο δύσκολο που φαντάζει κι ακατόρθωτο. Αν τα συγκρίνεις, οι φορές που ήθελες κάποιον ενώ εκ...

Το να βρεις κάτι αληθινό κι αμοιβαίο είναι τόσο δύσκολο που φαντάζει κι ακατόρθωτο. Αν τα συγκρίνεις, οι φορές που ήθελες κάποιον ενώ εκείνος δεν ένιωθε το ίδιο κι οι φορές που ήθελαν εσένα, αλλά εσύ δεν τους ήθελες, υπερισχύουν σε σχέση με τις φορές που γνώρισες κάποιον κι υπήρξε ενδιαφέρον απ’ την αρχή κι απ’ τους δυο σας. Αν για σένα πάλι ισχύει το αντίθετο κι η τελευταία περίπτωση είναι πιο συχνή απ’ τις δύο πρώτες, σε ζηλεύω.

Άσε που και να νιώθετε κι οι δύο πράγματα, πάντα ο ένας θα νιώθει περισσότερα κι ο άλλος λιγότερα, όλοι το ξέρουμε αυτό. Έτσι, ενώ έχετε ως κοινό το ότι έχετε αισθήματα ο ένας για τον άλλον, δε σημαίνει απαραίτητα ότι η αναλογία τους είναι ίδια τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα.

Ας πάμε λοιπόν στην αρχή της όλης κατάστασης, εκεί όπου γνωρίζεστε ακόμα και δεν έχει κάνει κανένας σας αυτό το πρώτο βήμα. Εκεί όπου είσαι ένα πλάσμα που περισσότερο στις φλέβες του κυλάνε οι αμφιβολίες, η καφεΐνη κι η νικοτίνη παρά αίμα.

Είναι η φάση όπου το υποψήφιο μωράκι δεν είναι ξεκάθαρο μαζί σου, ρε γαμώτο. Προσπαθείς να ερμηνεύσεις κάθε του κίνηση, καθώς ποτέ ό,τι κάνει δεν είναι ξεκάθαρο. Οι πιθανότητες παίζουν 50-50 κι εσύ εκεί, σε μια μόνιμη αναμονή, να περιμένεις πότε επιτέλους θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Σκέφτηκες να προχωρήσεις, να πας αλλού, αλλά τώρα είναι αργά: έφαγες κόλλημα. Αυτή η αμφιβολία και το μυστήριο του άλλου σε κάνουν να κολλάς μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Σε ιντριγκάρουν, σου δίνουν την αίσθηση πως κάθεσαι συνεχώς σε αναμμένα κάρβουνα και πια όχι μόνο συνήθισες, αλλά σου αρέσει κιόλας.

Έτσι, κάθεσαι στον υπολογιστή κι έχεις ανοιχτές τέσσερις καρτέλες: η πρώτη είναι το Google και πατάς να δεις τα συμπτώματα του μαζοχισμού. Βλέπεις ότι τα πληροίς και με το παραπάνω, δεν το δέχεσαι, κλείνεις την καρτέλα. Οι άλλες τρεις φυσικά είναι το προφίλ της καψούρας σου στο Facebook που ανά πέντε λεπτά κάνεις ανανέωση, η άλλη του Instagram –όχι που δε θα το ‘βρισκες–, κι απ’ την άλλη έχεις ανοιχτό το YouTube, όπου τσεκάρεις τα τραγούδια που ανεβάζει για να αποκτήσετε επιπλέον κοινά και για να κάνεις και καλή εντύπωση ανάθεμά σε.

Όμως πίστεψέ με, ο έρωτας είναι απλός, πιο απλός από όσο νομίζεις. Δε σου μιλάω για τη σχέση και για αυτά που ακολουθούν, αλλά για το συγκεκριμένο συναίσθημα. Είναι χημεία, είναι αμοιβαία έλξη, είναι αυτό το «κλικ» που θα σου κάνει ο άλλος. Δεν μπορείς να το προσδιορίσεις, αλλά αν δεν το νιώσετε απ’ την αρχή κι οι δύο και δεν προδοθείτε, μετά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Κακά τα ψέματα, αν ένιωθε κι η άλλη μεριά όπως νιώθεις εσύ τώρα, θα φαινόταν. Δε θα αμφέβαλλες. Οι κινήσεις του άλλου απέναντί μας είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρες, εμείς τείνουμε να τις επεξεργαζόμαστε πολύ, να τις αναλύουμε ακόμα περισσότερο και στο τέλος να καταλήγουμε να ακούμε λυπηρά τραγούδια λες και προλάβαμε να έχουμε το οτιδήποτε με αυτόν τον άνθρωπο ώστε να νιώσουμε πόνο και προδοσία.

Ό,τι κι αν κάνεις, δεν μπορείς να ελέγξεις τη χημεία που θα έχεις με έναν άνθρωπο. Μπορεί όντως να του άρεσες σαν ομορφιά, σαν χαρακτήρας, όμως για να μη σου έχει δώσει ακόμα το έναυσμα για να συνεχίσεις να προσπαθείς ή αφού δεν έχει προδοθεί ακόμη εκείνος απ’ τη μεριά του, άρα σημαίνει ότι του είσαι κάτι περισσότερο από αδιάφορος και πως με την πρώτη ευκαιρία άνετα θα σε αντικαταστήσει. Πες μου, σου φτάνει να σε θέλει ο άλλος τόσο λίγο, ενώ εσύ τον θες τόσο πολύ;

Φυσικά κι όχι, γιατί πρόλαβες κι ένιωσες πριν καν σού δώσει ο άλλος τα περιθώρια να το κάνεις. Ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος, καιρός όμως να προχωρήσεις, δε νομίζεις;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθείς για κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει συμβεί χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα. Είναι μεγάλη δύναμη η έλξη κι αυτό που τρελαίνει τον καθένα είναι ότι δεν μπορεί ούτε να την ελέγξει ούτε να την προσδιορίσει. Εδώ ο άλλος είχε πόσα χρόνια σχέση, πήγε να πάρει τσιγάρα απ’ το περίπτερο και στον δρόμο πέφτει πάνω σε μία και νιώθει ένα σκίρτημα, μια έλξη, κάτι που δε νιώθεις με όποιον συναντάς στον δρόμο –αν ναι, να αρχίσεις να ανησυχείς. Σκέψου ότι αυτός μπορεί σε ένα μήνα να πήγαινε για γάμο. Κι όμως ένιωσε κάτι για κάποια άλλη, χωρίς να το ελέγξει καν.

Για αυτό μην τα βάζεις με τη χημεία του έρωτα, γιατί είναι μια υπερδύναμη. Είναι πάνω από εσένα, πάνω από όλους μας. Αν θέλεις να κάνεις το καλύτερο για σένα, αυτό είναι να αποδεχτείς ότι ο άλλος δεν ένιωσε το ίδιο ενδιαφέρον με σένα κι ειδικά απ’ τη στιγμή που δε σου έχει δώσει δικαίωμα να το συνεχίσεις, παράτα το. Παράτα το πριν ξαφνικά η μόνη απάντηση που θα βρίσκεις στα μηνύματά σου θα είναι το «Διαβάστηκε».

Μη ζορίζεις κανέναν να σε θέλει και μην τραβάς καμία κατάσταση απ’ τα μαλλιά, γιατί θα καταλήξεις να την ξεμαλλιάσεις κι όχι να τη φτιάξεις. Αντίθετα, φύγε και θα δεις πόσο ωραίο και μαγικό είναι απ’ την πρώτη στιγμή να νιώσεις αυτήν την αμοιβαία έλξη με κάποιον και πόσο χρόνο έφαγες εδώ απλά και μόνο επειδή σε επηρέασε ο εγωισμός κι η αυτοεπιβεβαίωσή σου.




Πηγή : pillowfights.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 3800198848585582883

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -